Meld deg som frivillig AvtaleGiro/eFaktura Organisasjon Kontaktinfo Nettkart English
Du er her: Kanebogen skole»Hjem»Kultur og fritid

Kultur og fritid

DreamingRoom_sn_306.jpg

Bilde fra danseforestillingen The Dreaming Room satt opp av Harstad Kulturskole 17. og 18. februar 2017. Foto: Steve Nilsen

Harstad kommune byr på et rikt kulturtilbud for alle generasjoner. I tillegg til en rekke kunst- og kulturinstitusjoner, festivaler, lag og foreninger har vi flere spennende kommunale tilbud fra blant annet Harstad Kulturskole, Ungdommens Hus, Radio Harstad, flere fritidsklubber og Harstad bibliotek.

Harstad erklærte seg som verdens første friby for forfulgte musikere i 2012. I desember 2014 kom Harstads første fribymusiker, sudanske Abazar Hamid, til byen. I november 2016 kom den andre fribymusikeren, Hamid Sakhizada fra Afghanistan til byen. Music Freedom Day har blitt arrangert i Harstad i 2015 og 2016.

Harstad er en av 13 syngende kommuner i landet og deltar i Krafttak for sang-prosjektet i perioden 2014-2017.

Kulturenheten i Harstad kommune består i hovedsak av to avdelinger, samt kommunens kulturrådgiver. Avdeling for undervisning drives gjennom Harstad kulturskole, mens avdelingen Barn og Unge Fritid driver ett variert klubb- og fritidstilbud rettet mot barn og unge.

Se tilbud i meny til venstre og ta gjerne kontakt med oss om våre aktiviteter!
(Kontaktinfo under Kontakt oss i menyen til venstre)

AKTUELT

Vedtak om utvidet skjenketid i forbindelse med Bakgårdsfestivalen

Etter søknad fra utelivsbransjen i Harstad har Formannskapet vedtatt utvidet skjenketid torsdag 17.08.2017 i forbindelse med Bakgårdsfestivalen:
14.08.2017

Kultur- og ferieaktiviteter for barn og ungdom - sommeren 2017

Harstad kommune har fått tildelt prosjektmidler for å arrangere ulike aktiviteter sommeren 2017.

Påmeldinger mottas gjennom hele sommeren.

26.06.2017
dylanpanordnorsk - skjært

FESTSPILLENE I NORD-NORGE & DEN KULTURELLE SPASERSTOKKEN

Dylan på nordnorsk

Festspillene i Nord-Norge setter opp en rekke konserter på eldreinstitusjoner i  kommunen, slik at byens eldre garde også skal få en smak av festspill.

19.06.2017

Ekstra søknad om driftstilskudd til lag og foreninger for 2017

Harstad kommune har tildelt driftstilskudd til lag og foreninger etter søknad ihht vedlagte retningslinjer. Ved tildelingen vedtok utvalg for oppvekst og kultur følgende tilleggspunkt til retningslinjene.

09.06.2017
Jostein Asle pdf plakat-page-001

DEN KULTURELLE SPASERSTOKKEN

Fra sigøynermusikk til lokale toner fra nord

Kulturskolelærerne og tindemusikantene Jostein Lillegård (fiolin) og Asle Fjell-Skardal (piano) fra Harstad Kulturskole, besøker eldreinstitusjoner i kommunen med et variert repertoar.

07.06.2017
iversen dagsvik  med alle-page-001

Fra Petter Dass til Halvdan Sivertsen

Nordnorske viser

Knut Iversen og Arne Dagsvik besøker byens eldreinstitusjoner med trekkspill og sang!

16.05.2017
sommer sammen bilde

EN OPPLEVELSESRIK SOMMER MED AKTIVITETER

Sommer sammen - program 2017

Avdeling Barn og Unge Fritid ved Kulturenheten i Harstad kommune, ønsker alle som vil oppleve en spennende og lærerik sommer velkommen til kurs og aktiviteter for barn, ungdom og voksne med funksjonshemming.

10.05.2017