Om cookies A A A Høy kontrast RSS YouTube Flickr
AvtaleGiro/eFaktura Meld deg som frivillig Organisasjon Kontaktinfo Nettkart English
Harstad kommune
Logo Trygge lokalsamfunn/Safe Community
Du er her: Kanebogen skole/Hjem/Helse og omsorg

Helse og omsorg

Kommunens helse- og omsorgstjeneste er organisert i seks omsorgsenheter. Disse leverer tjenester til mennesker som trenger helse- og omsorgstjenester. Målet med tjenestene er at alle som bor i Harstad skal få nødvendig hjelp og bistand når det oppstår behov for det. De fleste av tjenestene er uavhengig av alder og for det meste lovregulerte.

Noen avdelinger/enheter har utviklet spesiell kompetanse på psykiatri, rus, demens, rehabilitering, behandling og utredning. Helsestasjon og andre forebyggende tjenester er organisert under Helsehuset. Nærmere beskrivelse av enhetene finnes i kommunens organisasjonsoversikt.

Søknad om helse- og omsorgstjenester gjøres via et eget søknadsskjema. Tjenester vurderes individuelt og gis innenfor lovkrav. Alle tjenester innenfor omsorgssektoren saksbehandles og vedtas av Koordinerende enhet.

Tjenester som kommunen tilbyr er beskrevet i tjenestebeskrivelser nedenfor.

Ansatte som jobber i hjemmebasert omsorg har krav på godt arbeidsmiljø. Som bruker er du med på å skape dette. Husk at ditt hjem er hjelperens arbeidsplass.

Tjenester - Helse og omsorg

Aktuelt

Pårørendeskole for familie og nære venner til personer med demenssykdom.

Oppstart 20.september 2017 på Stangnes Sykehjem.

07.09.2017
la bilen stå_400x565

Folkehelseuka i Harstad

Ei uke med fokus på folkehelse i mange varianter.

25.08.2017
Demensvennlig samfunn

Åpent møte: Harstad skal bli Demensvennlig Samfunn

Harstad Demensforening, i samarbeid med Harstad kommune, inviterer til åpent møte på Harstad bibliotek mandag 19 juni  kl 18.oo.

12.06.2017
Manikyr

Prosjektpraksis med fokus på livsglede i et folkehelseperspektiv

"Prosjekt pasient/ pårørende i et folkehelseperspektiv" ​er en ny prosjektpraksis for sykepleierstudenter på 3. studieår ved UiT Norges arktiske universitet campus Harstad.

07.04.2017

Egenandel for fysioterapi og frikort egenandelstak 2

Stortinget har vedtatt at sykdomslista for fysioterapi skal avvikles fra 1. januar 2017. Det betyr at alle som går til behandling hos fysioterapeut må betale egenandel fra 1. januar, unntatt barn under 16 år og personer som får behandling for godkjent yrkesskade.

10.02.2017
Powered by CustomPublish AS